Ժամանակավոր ամրացումներ և բույսերի բջիջների դիտարկում

Թարգմանություն

Սոխի էպիդերմիսի բջիջների դիտարկումը

Սոխի կեղևի տերևի ներքին մակերեսից մաքրեք ներքին էպիդերմիսի մի կտոր:
Կտրեք էպիդերմիսի մի փոքր հատված և այն հարթ դրեք սլայդի վրա:
Ավելացնել մի կաթիլ յոդի լուծույթ և ծածկույթի շերտ դնել էպիդերմիսի վրա:
Ներծծեք յոդի ավելցուկային լուծույթը անձեռոցիկով։
Դիտեք սոխի էպիդերմիսի բջիջները մանրադիտակով բարձր խոշորացման տակ։

Հիդրիլլա տերևների բջիջների դիտարկումը

Հեռացրեք հիդրիլայի տերեւը և դրեք այն սլայդի վրա:
Ամրացրեք տերևը մի կաթիլ ջրի հետ:
Ներծծեք ավելորդ ջուրը անձեռոցիկով:
Դիտեք տերևների բջիջները մանրադիտակով բարձր խոշորացման տակ:

Ծաղկափոշի հատիկների դիտարկումը

Հեռացրեք գլադիոլուսի ծաղիկից ստորը:
Կպչուն ժապավենով դիպչել ստորի փոշեկուլին:
Ապա կպչուն ժապավենի կտորը կպցրեք սլայդի վրա:
Դիտեք ծաղկափոշիները մանրադիտակով բարձր խոշորացման տակ:

Սոխի արմատի ծայրի բջիջների դիտարկումը

Կտրել սոխի արմատի ծայրը փոքր կտորների:
Կտորները դնել ցողացող հեղուկի մեջ երկու-երեք օր, սա փափկացնում է արմատների ծայրերը:

Երկու-երեք օր հետո
լցնել կտորները դիտելու ապակի մեջ:
Այնուհետև օգտագործեք մի զույգ կտրող ասեղներ, որպեսզի պոկեք արմատի ծայրի հյուսվածքը:
Ցողացող հեղուկ ֆիլտր արեք:
Ցանված արմատի ծայրը նրբորեն լվացեք ջրով:
Ամրացրեք արմատի ծայրը մի կաթիլ ջրով:
Ներծծեք ավելորդ ջուրը անձեռոցիկով:
Դիտեք սոխի արմատի ծայրը մանրադիտակով մեծ խոշորացման տակ:

Բանանի հյուսվածքի բջիջների դիտարկում

Մի կաթիլ ջուր լցնել սլայդի վրա:
Ատամի մածուկով բանանից մի փոքր հյուսվածք հանեք:
Հյուսվածքը դնել ջրի կաթիլի մեջ:
Խառնել ատամի մածուկով, որպեսզի բջիջներն առանձնանան։
Ամրացրեք բջիջները մի կաթիլ յոդի լուծույթով:
Ներծծեք յոդի ավելցուկային լուծույթը անձեռոցիկով։
Դիտեք բանանի հյուսվածքի բջիջները մանրադիտակով բարձր խոշորացման տակ:

Հարցեր

  1. Ձեր տեսած բոլոր բուսական բջիջները կանաչ են: ինչու՞։
  2. Որո՞նք են նմանություններն ու տարբերությունները բույսերի և կենդանական բջիջների միջև:

Leave a comment